YOGA STUDIO SURYA

 

PREPORUKE I PRAVILA U SURYA YOGA STUDIJU

- Pre ulaska u studio isključite mobilne telefone – Ostavite svoj rad i socijalne obaveze van studija i uživajte u miru i vremenu koje ćete posvetiti samo sebi.

- Dođite na vreme – Dolazite 5-10 minuta pre početka časa da bi stigli da se presvučete i pripremite za čas. Ako ipak kasnite uđite što tiše i što neprimetnije da ne bi remetili druge vežbače. Ako iz bilo kojih razloga morate da napustite čas ranije obavestite o tome joga instruktora pre početka časa i izađite pre shavasane.

- Savetujemo vam da vežbate bosi – Tako ćete imati veću stabilnost i bolje uzemljenje u pozama.

- Vežbajte na prazan želudac – Preporučujemo da poslednji obrok bude bar dva sata pre početka prakse, pun želudac znatno otežava vežbanje i disanje.

- Ne koristite jake dezodoranse, parfeme ili eterična ulja – Jaki mirisi mogu smetati ili izazvate alergijske reakcije kod drugih vežbača.

- Nabavite svoju prostirku – Postoje zajedničke prostirke u studiju, ali vam iz higijenskih i drugih razloga preporučujemo da nabavite svoju joga prostirku.

- Ulaganje u sopstvenu prostirku je ulaganje u vašu joga praksu. Od instruktora možete dobiti savete o kupovini prostirke. Vašu ličnu prostirku možete ostaviti u studiju na mestima koja su predviđena za to. Ako ipak koristite studijsku obavezno posle korišćenja (a možete i pre) je prebrišite sredstvom koje je namenjeno za to, uredno je složite i vratite na mesto. Ne koristite tuđe privatne prostirke!

- Ne ometajte druge tokom časa – Održavanje pažnje i prisutnosti je jedan od najbitnijih stvari u jogi, zato jogu vežbamo u tišini, koncentrisani na svoje telo i disanje. Izbegavajte razgovor sa drugim vežbačima za vreme časa i nemojte ometati druge u vežbanju.

- Posmatrajte sebe, a ne druge – Joga nije takmičenje, nemojte se porediti sa drugim vežbačima. Joga nam daje snažnije, fleksibilnije i zdravije telo, ali svako telo ima svoj tempo otvaranja i razvoja, mnogo bitnije je biti prisutan i uživati u procesu, osvestiti kako asane deluju na naše telo i um i kako se osećamo i ponašamo u pozama. Strpljenje uz redovnost u vežbanju će dati rezultate.

- Ako imate neke povrede, bolesti ili stanja koja mogu uticati na praksu posavetujte se sa lekarom pre dolaska na jogu i obavestite joga instruktora pre časa.

- Pitajte sve što vam nije jasno – Pre ili posle časa možete pitati sve što vas zanima. Pitanja možete postaviti i e-mailom.

- Registracija (uplata) za naredni mesec se vrši prvog časa u mesecu - Ako ste sprečeni da dođete, a želite da nastavite da vežbate javite se svom joga instruktoru. U suprotnom će se vaše mesto smatrati kao slobodno i može ga zauzeti neko drugi. Uplata je nepovratna, bez obzira na razloge zbog kojih niste u mogućnosti da dolazite na časove.

- Postoji mogućnost nadoknade časova – Časove koje propustite u toku meseca možete nadoknaditi u dogovoru sa instruktorom u drugim terminima, ako ima slobodnih mesta. Propušteni časovi se ne mogu prenositi u sledeći mesec.

NAMASTE