INSTRUKTORI

 

Nevena Nikolić

Nevena Nikolić, rođena u Valjevu. Diplomirala na Akademiji muzičke umetnosti (muzički izvođač, flautista) u Beogradu 2008. godine sa prosekom 9.69. Već kao apsolvent počinje da radi kao profesor flaute u muzičkim školama u Užicu i Valjevu, aktivno svira u više kamernih ansambala kada se, nakon par godina rada, počinje intenzivno interesovati za istočnjačke tehnike samospoznaje i samorealizacije. Više godina volontira u humanitarnoj organizaciji Umetnost življenja Srbija, drži uvodna predavanja o pranajamama i razlicitim tehnikama disanja i relaksacije. Godine 2015. dobija sertifikat za završenih 200 sati obuke za instruktora joge u Alakhyog školi za jogu, Rišikeš (Indija). Iste godine odlazi na višemesečno povlačenje u tišinu u Nedelišće (Hrvatska) gde nakon iskustava duboke meditacije i susretanja sa tišinom svoga sopstva dobija sertifikat i blagoslov svoje učiteljice Anande Vdović da podučava vedsku meditaciju.

Pošto joj iskustvo sopstva i samospoznaje drastično menjaju život, meditacija postaje okosnica i fokus njenih delatnosti.

Otvara prvi joga studio u svom rodnom gradu, aktivno drži kurseve i radionice vedske meditacije u Beogradu i širom zemlje i nastavlja da se interesuje za druge različite tehnike isceljivanja i duhovnog razvoja. Završava Reiki prvi stepen i dve godine za redom dobija sertifikat za korišćenje tehnike isceljivanja vremenskih linija (lećenje neželjenih, neprijatnih iskustava i njihovih posledica na život) kroz meditaciju, napredni nivo.

Muzika, pak, ne izlazi iz sfere njenog interesovanja. Počinje da proučava isceljujuće zvuke tibetanskih posuda i njihovo terapeutsko dejstvo na čoveka. Završava edukativni seminar rada sa tibetanskim posudama u Zagrebu (Hrvatska) što joj omogućava još širi spektar rada sa svojim klijentima.

Od 2018. prestaje sa radom u školi i potpuno se posvećuje širenju stečenih znanja i iskustava, podučavanju i naravno, usavršavanju, proširivanju i razvijanju svojih sopstvenih potencijala i talenata.