INSTRUKTORI

 

Marina Ristić

Marina se susreće sa jogom 2014.godine upravo u Surya yoga studiju, gde započinje svoje jogičko putovanje, koje u jednom momentu postaje sastavni deo njenog života. Vežbajući sa Dunjom Rogošić i Anom Milatović imala je priliku da iskusi različite stilove i pristupe vežbačima, da bi njihovom kombinacijom osmislila svoj stil. Marina drži časove vinjasa yoge, odlikuje je dinamičan, ali nežan stil gde se istovremeno radi na snazi, fleksibilnosti i balansu, počinje se sa manje zahtevnim pozama, da bi se redovnim vežbanjem došlo do vrlo zahtevnih poza.

Marina je po profesiji pedagoškinja, ali je svoj puni smisao podučavanja pronašla upravo u držanju časova joge. Ona neguje grupnu koheziju, ali se istovremeno posvećuje svakom vežbaču pojedinočno i prilagođava asane mogućnostima vežbača.

Marina se oprobala i u držanju časova joge za decu i SUP joge (stand up paddle board), a trenutno praktikuje i izučava Aštanga vinjasa jogu.

Budući da ima veliko iskustvo u radu sa decom, Marina podržava radoznalost, kreativnost i (samo)istraživanje, pa te principe prenosi i na svoje časove. Ona motiviše vežbače da istražuju svoje kapacitete, da se susreću sa sopstvenim izazovima, poigravaju sa svojim emocijama, preispituju granice i da nađu balans u svemu tome. Veruje da je proces najvažniji i da se u tom procesu gradimo i duhovno rastemo.