JOGA ZA TRUDNICE

Dani trudnoće su dani velikih promena i u telu i organizmu žene, i u ženinom životu. Joga je idealna alatka da vam u ovom divnom, ali i burnom razdoblju života pomogne da ostanete aktivne i zdrave i da olakša neke od trudničkih tegoba, kao i da vas pripremi za porođaj. Dokazano je da joga smanjuje mučnine, pomaže kod nesanica, poboljšava cirkulaciju, sprečava zadržavanje tečnosti, poboljšava rad creva, sprečava otoke i grčeve u nogama. Takođe joga znatno smanjuje bolove u leđima, daje vam snagu, pobojšava držanje, daje više energije i znatno smanjuje stres. Bavljenje jogom koje vam daje fleksibilnost, ali i određene tehnike disanja može znatno olakšati porođaj, kao i oporavak nakon porođaja. Zbog svega ovoga joga se preporučuje u trudnoći, čak i onim ženama koje se nisu bavile jogom pre trudnoće. Dobro je omoguciti svom telu, kroz vezbanje, da se postepeno prilagodjava, kako na telesnom tako i na emocionalnom nivou, promenama koje dolaze.

Joga će vam pomoći da bolje upoznate svoje telo, da bolje čujete signale koje vam šalje, da lakše pratite promene kroz koje prolazite, da brže otkrijete šta vam odgovara i prija, a šta ne i da se bolje povežete sa malim životom koji raste u vama.

Joga je prilagodjena potrebama zene po trimestrima i pripremi za porodjaj.

Jogu za trudnice u Surja joga studiju vodi sertifikovana instruktorka joge za trudnice i sertifikovana dula (doula - zena koja pruza emocionalnu i psiholosku podrsku trudnicama pre, za vreme i posle porodjaja) Živka Lončarski.

Raspored: SALA 1

  • Utorak:12:00-13:15
  • Petak:12:00-13:15