INSTRUKTORI

 

Ana Milatović

Ana Milatović se prvi put susrela 2005. godine sa jogom i u nju se zaljubljuje na prvu asanu. Prvi instruktorski kurs završava 2006. godine, a drugi 2009. kod svog prvog učitelja Predraga Gnjatića. Časove počinje da drži početkom 2010. godine. Od tada sa velikom strašću i ljubavlju prema ovoj disciplini eksperimentiše i isprobava sve stilove joge koji su joj se našli na putu. Vežbala je vinjasa jogu, aštanga vinjasa jogu, kundalini jogu, jin jogu, dživamukti jogu, power jogu, partner i akro jogu i pohađala brojne seminare i radionice.

Vežbala je sa nekim od najpoznatijih svetskih joga učitelja: Tiffany Cruikshank, Pedrom Francom, Petrosom Haffenrichterom, Pavanjotom Singhom. 2012. osniva Surya yoga studio.

Sa Ajengar jogom se prvi put upoznaje 2013. prvkursevima kod svojih učitelja Marije Jakšić i Markusa Wenigera. Prvi čas Ajengar joge opisuje rečima „kao da je stigla kući". Od prvog trenutka zainteresovala su je vrlo detaljna poravnanja, kakva nije imala prilike da sretne u drugim stilovima joge, i korišćenje različitih pomagala. Pohađa radoznalo sve kurseve kod Marije i Markusa te godine i u njima prepoznaje suštinske učitelje joge – one koji poseduju ogromno znanje o asanama, ali i mudrost van joga prostirke i soge. Susret sa njima smatra jednom od životnih prekretnica.

2014. odlazi u Indiju, u Rišikeš, i tamo boravi tri meseca, učeći kod neposredne i višedecenijske Ajengarove učenice i jedne od najboljih učitelja ovog stila – Uše Devi. Odlazak u Indiju, putovanje, kao i posvećen vežbanje smatra iskustvima koja su je najdublje promenila i uticala na nju.

Ana je studirala psihologiju i na osnovu znanja koje je tamo stekla jogu posmatra kao psihosomatsku disciplinu gde se najčistije vidi povezanost, tačnije neodvojivost tela i psihe; joga je za nju alat koji omogućava da radom na svom fizičkom telu menja i svoju ličnost, životne navike, stavove i obrasce ponašanja. Joga je, po njenom ličnom iskustvu – promena.

U Surja joga studiju Ana drži časove Minimal joge.